Fordított hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg rántott szeletnek való hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • reszelt sajt
  • bors

Panírozáshoz:

  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt

Öntethez:

  • fél liter víz
  • 3 ek mustár
  • 3 ek ketchup
  • kevés házi ételízesítő

Elkészítése:

A felszeletelt karajt kiklopfoljuk nem túl vékonyra, sózzuk, borsozzuk,állni hagyjuk kis ideig. A húsokat fordítva bepanírozzuk először zsemlemorzsába, majd tojásba és végül lisztbe. Kevés zsiradékon hirtelen kisütjük a húsokat.

Tepsibe egymás mellé tesszük, ha nagyobb adagban készül, akkor tehetjük egymásra is csak tegyünk a húsok közé pirított vöröshagymát és reszelt sajtot.Az egy fej apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk és az elősütött húsokra osztjuk, majd ízlés szerint reszelt sajtot szórunk rá.

Az öntethez valókat alaposan összekeverjük és ráöntjük a húsokra. Kb 170- 180 fokon addig sütjük míg az öntetet felszívja.

Tipp:

Nagyon finom érdemes kipróbálni. Az arányokat mindenki ízlés szerint variálhatja.
A receptet köszönöm Berciné Ilikének. :)