Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek recept
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- só
- őrölt bors
Páchoz:
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 mk piros paprika
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet őrölt bors
- 1 mk petrezselyemzöld / nálam fagyasztott /
Panír:
- 10 dkg finomliszt
Sütéshez:
- 5 dl étolaj
Köret:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- só
- 1 mk őrölt bors
- 2 ek étolaj
- 20 dkg vegyes zöldség
Saláta:
- 1 csomag vegyes saláta
- 3 dl natúr joghurt
- 1 kapros salátaöntet
Elkészítése:
Hús készítése:
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforgatjuk a tejfölös pácban, majd benne is hagyjuk 1 órát pácolódni.
A pácból kiemelt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mérsékelt tűznél fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Köret készítése:
Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük és felöntjük forró vízzel. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg egy kevés vizet beszív.
200 fokra felmelegített sütőbe betesszük a rizst, lefedjük és a sütőt lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon, megpuhuljon.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd az elkészült rizsbe beleforgatjuk.
A salátát megmossuk, az öntet hozzávalóit összekeverjük és meglocsoljuk vele.