Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek recept

Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- só
- őrölt bors
Páchoz:
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 mk piros paprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet őrölt bors
- 1 mk petrezselyemzöld / nálam fagyasztott /
Panír:
- 10 dkg finomliszt
Sütéshez:
- 5 dl étolaj
Köret:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- só
- 1 mk őrölt bors
- 2 ek étolaj
- 20 dkg vegyes zöldség
Saláta:
- 1 csomag vegyes saláta
- 3 dl natúr joghurt
- 1 kapros salátaöntet
Elkészítése:
Hús készítése:
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforgatjuk a tejfölös pácban, majd benne is hagyjuk 1 órát pácolódni.
A pácból kiemelt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mérsékelt tűznél fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Köret készítése:
Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük és felöntjük forró vízzel. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg egy kevés vizet beszív.
200 fokra felmelegített sütőbe betesszük a rizst, lefedjük és a sütőt lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon, megpuhuljon.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd az elkészült rizsbe beleforgatjuk.
A salátát megmossuk, az öntet hozzávalóit összekeverjük és meglocsoljuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »