Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes panírban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A hús pácolásához:
- 4 nagyobb szelet sertés tarja
- 1/2 l tej
- só
- 3-4 gerezd fokhagyma
A panírozáshoz:
- finom liszt
- tojás
- natúr corn flakes
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!
A húst lecsepegtetjük, papír törlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk annyi különbséggel,hogy zsemlemorzsa helyett apróra tört corn flakes-t használunk majd bő olajban közepes lángon kisütjük. A köretnek párolt rizst, vajban párolt brokkolit és bébi répát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »