Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes panírban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A hús pácolásához:

  • 4 nagyobb szelet sertés tarja
  • 1/2 l tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma

A panírozáshoz:

  • finom liszt
  • tojás
  • natúr corn flakes

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!

A húst lecsepegtetjük, papír törlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk annyi különbséggel,hogy zsemlemorzsa helyett apróra tört corn flakes-t használunk majd bő olajban közepes lángon kisütjük. A köretnek párolt rizst, vajban párolt brokkolit és bébi répát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!