Fokhagymás szelet recept

Hozzávalók:
- 40 dkg karaj szeletelve
- 10 dkg liszt
- olaj
- fél fokhagyma
- só, bors, fűszerpaprika
- erős Pista (de ez nem muszáj)
- csontalaplé (de jó a víz is )
- 0,5 kg burgonya ( vagy Mirelit )
Elkészítése:
A húsokat kiklopfoljuk,egy serpenyőbe kevés olajat öntünk. Amikor forró az olaj beletesszük a lisztbe forgatott hússzeleteket( Natúr sütés). Mikor megsült akkor kivesszük a húsokat, a serpenyőt félrehúzok, teszünk bele egy kevés lisztet,simára elkeverjük, megszórjuk fűszerpaprikával,egy kevés vizet öntünk bele vagy csontalaplevet,só,bors és esetleg erős Pista, préselt fokhagyma ízlés szerint. Visszatesszük a húsokat a mártásba és összeforraljuk.
Közben pedig a megtisztított burgonyát hasábra vágjuk és bő olajban kisütjük, ha megvan akkor egy edénybe beletesszük a kisült burgonyát és sóval, borssal és fűszerpaprikával megszórjuk és összekeverjük.
Jó Étvágyat!!!! :)))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »