Fokhagymás szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg karaj szeletelve
  • 10 dkg liszt
  • olaj
  • fél fokhagyma
  • só, bors, fűszerpaprika
  • erős Pista (de ez nem muszáj)
  • csontalaplé (de jó a víz is )
  • 0,5 kg burgonya ( vagy Mirelit )

Elkészítése:
A húsokat kiklopfoljuk,egy serpenyőbe kevés olajat öntünk. Amikor forró az olaj beletesszük a lisztbe forgatott hússzeleteket( Natúr sütés). Mikor megsült akkor kivesszük a húsokat, a serpenyőt félrehúzok, teszünk bele egy kevés lisztet,simára elkeverjük, megszórjuk fűszerpaprikával,egy kevés vizet öntünk bele vagy csontalaplevet,só,bors és esetleg erős Pista, préselt fokhagyma ízlés szerint. Visszatesszük a húsokat a mártásba és összeforraljuk.
Közben pedig a megtisztított burgonyát hasábra vágjuk és bő olajban kisütjük, ha megvan akkor egy edénybe beletesszük a kisült burgonyát és sóval, borssal és fűszerpaprikával megszórjuk és összekeverjük.
Jó Étvágyat!!!! :)))