Fokhagymás sertéstarja rántva recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
A hús pácolásához:
- 4 nagyobb szelet sertés tarja
- 1/2 l tej
- 1 tk. grill fűszer só
- só
- 1 mk. őrölt fekete bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
A panírozáshoz:
- finom liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Fűszerezzük grill fűszerrel és az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!
A húst lecsepegtetjük, papír törlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő olajban közepes lángon kisütjük.
A köretnek sült újburgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.