Fokhagymás sertéstarja rántva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

A hús pácolásához:

  • 4 nagyobb szelet sertés tarja
  • 1/2 l tej
  • 1 tk. grill fűszer só
  • 1 mk. őrölt fekete bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma

A panírozáshoz:

  • finom liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Fűszerezzük grill fűszerrel és az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!

A húst lecsepegtetjük, papír törlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő olajban közepes lángon kisütjük.
A köretnek sült újburgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!