Fokhagymás oldalas recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg sertésoldalas
- 2 fej fokhagyma
- 1 kanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál köménymag
- 50 dkg zsír
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük. Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és fedő alatt el kezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt.
Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.
Melegen körettel petrezselymes burgonya, burgonyapüré, vagy hidegen ahogy én szeretem, zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.