Fokhagymás-mustáros sertéscomb rukkola salátával recept

Hozzávalók:
- 30-40 dkg sertéscomb
- 4 tk. mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4-5 ek olaj
- rukkola
- tárkonyos ecet
- olíva olaj
- só, bors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük sóval, borssal, egész magvas mustárral, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd olajjal összekeverjük.
Néhány órára hűtőbe tesszük, de akár egy napig is érlelődhetnek az ízek.
Serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Időközönként pótolhatjuk alatta a vizet.
Ha megpuhult a hús, akkor pirosra (nem égett színűre) sütjük a hússzeleteket.
A rukkolát sóval, borssal fűszerezzük és olíva olajjal, tárkonyos ecettel összekeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »