Fokhagymás-mustáros sertéscomb rukkola salátával recept

Hozzávalók:
- 30-40 dkg sertéscomb
- 4 tk. mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4-5 ek olaj
- rukkola
- tárkonyos ecet
- olíva olaj
- só, bors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük sóval, borssal, egész magvas mustárral, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd olajjal összekeverjük.
Néhány órára hűtőbe tesszük, de akár egy napig is érlelődhetnek az ízek.
Serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Időközönként pótolhatjuk alatta a vizet.
Ha megpuhult a hús, akkor pirosra (nem égett színűre) sütjük a hússzeleteket.
A rukkolát sóval, borssal fűszerezzük és olíva olajjal, tárkonyos ecettel összekeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »