Fokhagymás-mustáros sertéscomb rukkola salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg sertéscomb
  • 4 tk. mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 4-5 ek olaj
  • rukkola
  • tárkonyos ecet
  • olíva olaj
  • só, bors

Elkészítése:

A húst felszeleteljük sóval, borssal, egész magvas mustárral, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd olajjal összekeverjük.

Néhány órára hűtőbe tesszük, de akár egy napig is érlelődhetnek az ízek.

Serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Időközönként pótolhatjuk alatta a vizet.

Ha megpuhult a hús, akkor pirosra (nem égett színűre) sütjük a hússzeleteket.

A rukkolát sóval, borssal fűszerezzük és olíva olajjal, tárkonyos ecettel összekeverjük.