Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-mustáros karaj recept

Fokhagymás-mustáros karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj
    • 1 ek édes mustár
    • 1 ek dijoni mustár
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 0,5 vöröshagyma lereszelve
    • 0,5 citrom leve
    • 1 csipet őrölt pirospaprika
    • 2 ek olívaolaj
    • kevés morzsolt kakukkfű
    • 1 kk só
    • kevés frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Egymásra fektetjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.

    Később sütőben, fólia alatt kevés zsiradékkal megsütjük őket. Az utolsó percekben a fóliát levéve enyhén rápirítunk a húsra.

    Serpenyőben elkészítjük hozzá a mustáros fokhagymás mártást. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymanyomóval szétnyomott fokhagymagerezdeket. Hozzáfacsarjuk a citromlevet, megborsozzuk, egy csipetnyi paprikával, morzsolt kakukkfűvel, majd a mustárral összeforraljuk állandó keverés mellett.

    Köretet készítünk a húshoz, és a mártással együtt tálaljuk.

    Illik hozzá a rizs, a tört, a hagymás, és a petrezselymes burgonya is.

    A fokhagymás-mustáros karaj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 181 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá