Fokhagymás-mustáros karaj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 1 ek édes mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 vöröshagyma lereszelve
- 0,5 citrom leve
- 1 csipet őrölt pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- kevés morzsolt kakukkfű
- 1 kk só
- kevés frissen őrölt bors
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Egymásra fektetjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Később sütőben, fólia alatt kevés zsiradékkal megsütjük őket. Az utolsó percekben a fóliát levéve enyhén rápirítunk a húsra.
Serpenyőben elkészítjük hozzá a mustáros fokhagymás mártást. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymanyomóval szétnyomott fokhagymagerezdeket. Hozzáfacsarjuk a citromlevet, megborsozzuk, egy csipetnyi paprikával, morzsolt kakukkfűvel, majd a mustárral összeforraljuk állandó keverés mellett.
Köretet készítünk a húshoz, és a mártással együtt tálaljuk.
Illik hozzá a rizs, a tört, a hagymás, és a petrezselymes burgonya is.
A fokhagymás-mustáros karaj kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 181 kcal
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.