Fokhagymás-mustáros karaj recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 1 ek édes mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 vöröshagyma lereszelve
- 0,5 citrom leve
- 1 csipet őrölt pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- kevés morzsolt kakukkfű
- 1 kk só
- kevés frissen őrölt bors
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Egymásra fektetjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Később sütőben, fólia alatt kevés zsiradékkal megsütjük őket. Az utolsó percekben a fóliát levéve enyhén rápirítunk a húsra.
Serpenyőben elkészítjük hozzá a mustáros fokhagymás mártást. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymanyomóval szétnyomott fokhagymagerezdeket. Hozzáfacsarjuk a citromlevet, megborsozzuk, egy csipetnyi paprikával, morzsolt kakukkfűvel, majd a mustárral összeforraljuk állandó keverés mellett.
Köretet készítünk a húshoz, és a mártással együtt tálaljuk.
Illik hozzá a rizs, a tört, a hagymás, és a petrezselymes burgonya is.
A fokhagymás-mustáros karaj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

