Fokhagymás-mustáros karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 ek édes mustár
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 vöröshagyma lereszelve
  • 0,5 citrom leve
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • kevés morzsolt kakukkfű
  • 1 kk só
  • kevés frissen őrölt bors

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Egymásra fektetjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.

Később sütőben, fólia alatt kevés zsiradékkal megsütjük őket. Az utolsó percekben a fóliát levéve enyhén rápirítunk a húsra.

Serpenyőben elkészítjük hozzá a mustáros fokhagymás mártást. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymanyomóval szétnyomott fokhagymagerezdeket. Hozzáfacsarjuk a citromlevet, megborsozzuk, egy csipetnyi paprikával, morzsolt kakukkfűvel, majd a mustárral összeforraljuk állandó keverés mellett.

Köretet készítünk a húshoz, és a mártással együtt tálaljuk.

Illik hozzá a rizs, a tört, a hagymás, és a petrezselymes burgonya is.