Fojtott hús zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-2 szelet tarját/személyenként/
- ( aki a száraz húst szereti combot vagy csontozott karajt, de lehet baromfi húsból is)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- gomba, kukorica, padlizsán, amit szeret a család
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb: 1,5 kg burgonya
- olaj ( ízlés szerint)
- só,bors
- tejföl
Elkészítése:
Tetszés szerint a hússzeleteket kiklopfoljuk megsózva jénaiba vagy tepsibe, olajba lerakjuk jó szorosan. Tetejére zöldségeket teszünk (akár többféle is lehet) és vöröshagymát tesszük, megborsozzuk és finoman megsózzuk. A fokhagymát lereszeljük és ráhintjük.A meghámozott,karikázott nyers burgonyával az egészet jól lefojtjuk, majd megöntözzük tejföllel.A burgonyát rétegenként megsózzuk. Még olajjal leöntjük.Egy negyedóráig nagy lángon sütjük, majd takarékon még a fedő (fólia) alatt a legfelső burgonya pirulni nem kezd.
Tipp:
El lehet készíteni fagyasztott zöldségkeverékkel is, ha az úgy olcsóbb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »