Fojtott hús zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1-2 szelet tarját/személyenként/
- ( aki a száraz húst szereti combot vagy csontozott karajt, de lehet baromfi húsból is)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- gomba, kukorica, padlizsán, amit szeret a család
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb: 1,5 kg burgonya
- olaj ( ízlés szerint)
- só,bors
- tejföl
Elkészítése:
Tetszés szerint a hússzeleteket kiklopfoljuk megsózva jénaiba vagy tepsibe, olajba lerakjuk jó szorosan. Tetejére zöldségeket teszünk (akár többféle is lehet) és vöröshagymát tesszük, megborsozzuk és finoman megsózzuk. A fokhagymát lereszeljük és ráhintjük.A meghámozott,karikázott nyers burgonyával az egészet jól lefojtjuk, majd megöntözzük tejföllel.A burgonyát rétegenként megsózzuk. Még olajjal leöntjük.Egy negyedóráig nagy lángon sütjük, majd takarékon még a fedő (fólia) alatt a legfelső burgonya pirulni nem kezd.
Tipp:
El lehet készíteni fagyasztott zöldségkeverékkel is, ha az úgy olcsóbb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

