Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb (1,30 kg) bőrös sertéscomb
- 1,5 kg krumpli
- 1 nagyobb édes burgonya (kb. 70 dkg)
- 3 kisebb cukkini
- 4-5 szál sárgarépa
- 4 fej hagyma
- 3 szelet (ujjnyi) füstölt szalonna
- 1 nagyobb csokor kakukkfű
- 1 csípős hegyes paprika mag nélkül
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A burgonyát és az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és olajjal nagyobb sütőtálban, vagy tepsiben összeforgatjuk, majd a tálban egyenletesen elterítjük.
Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellé tesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 ujjnyi szelet füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal.
Alufóliával letakarva, 200°-on 140 percig sütjük. A végén a fóliát levéve pár percig még pirítunk a húson.
A megsült húst a zöldségkörettel és friss salátával tálaljuk.
A flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »