Firenzei sertésborda recept

Hozzávalók:
- 8 kicsontozott bordaszelet
- 60 dkg friss vagy egy csomag mélyhűtött paraj
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
A mártáshoz:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
A tetejére:
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Bő vízben puhára főzzük a megtisztított parajt, majd alaposan kinyomkodjuk, és apróra vagdaljuk vagy turmixoljuk. Ha mélyhűtöttből készítjük, hagyjuk felengedni, majd sűrű szűrőbe téve alaposan kinyomkodjuk. Az alaposan kivert húst megsózzuk, megborsozzuk, és az olajjal elkevert vajban hirtelen megsütjük, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékba forgatjuk a parajt, és egy nagy tűzálló tálra terítjük. Sorba rakjuk rá a hússzeleteket, és az egészet bevonjuk a mártással : a vajból a liszttel meg a tejjel besamelt főzünk, majd langyosra hűtve keverjük bele a tojássárgát, a tejfölt, a reszelt sajtot meg az ízesítőket. A mártással bevont pecsenyét reszelt sajttal meghintjük, és a sütőben halvány rózsaszínűre pirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »