Firenzei sertésborda recept
Hozzávalók:
- 8 kicsontozott bordaszelet
- 60 dkg friss vagy egy csomag mélyhűtött paraj
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
A mártáshoz:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
A tetejére:
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Bő vízben puhára főzzük a megtisztított parajt, majd alaposan kinyomkodjuk, és apróra vagdaljuk vagy turmixoljuk. Ha mélyhűtöttből készítjük, hagyjuk felengedni, majd sűrű szűrőbe téve alaposan kinyomkodjuk. Az alaposan kivert húst megsózzuk, megborsozzuk, és az olajjal elkevert vajban hirtelen megsütjük, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékba forgatjuk a parajt, és egy nagy tűzálló tálra terítjük. Sorba rakjuk rá a hússzeleteket, és az egészet bevonjuk a mártással : a vajból a liszttel meg a tejjel besamelt főzünk, majd langyosra hűtve keverjük bele a tojássárgát, a tejfölt, a reszelt sajtot meg az ízesítőket. A mártással bevont pecsenyét reszelt sajttal meghintjük, és a sütőben halvány rózsaszínűre pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

