Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fésűs karaj recept

Fésűs karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db 15 cm hosszú karaj darab
    • 10 cm hosszú száraz kolbász
    • bors
    • 2 kk házi fokhagymakrém vagy 3 gerezd fokhagyma
    • 1 dl olaj
    • 6 vékony szelet füstölt szalonna csík

    Elkészítése:

    A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában először középen vágunk egy mélyedést úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk.

    Az olajat egy tálkába öntjük és hozzáadunk kb. 1 tk sót, 1 kk őrölt borsot, 2 kk fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat) és jól összekeverjük.

    Alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal a karaj kívül és a vágásokban is.
    A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba rakjuk.
    Egy kötöző zsineggel szorosan átkötjük.

    A szalonna csíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük és rárakjuk a kötözött karajt.
    Meglocsoljuk a maradék páclével.

    Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk.
    Előmelegítette sütőben, a jénai tetejét ráhelyezve, kb. 1 dl vízzel felöntve 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, néha meglocsolgatva az olajos lével.

    Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd levágjuk róla a zsineget.
    Egy éles késsel szépen szeletelhető.

    Krumplipüré illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá