Fasírozott recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés dagadó
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 zsemle (szikkadt)
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint só
- 1 tk pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát áttöröm.
A zsemléket beáztatom (vízbe, vagy tejbe), majd jó kinyomkodva a húshoz adom.
A többi hozzávalót – a zsemlemorzsa kivételével – szintén a húshoz adom, és jól összekeverem.
A masszából kézzel tojásnyi gömböket formázok, megforgatom zsemlemorzsában, és forró olajban mérsékelt tűzön kisütöm.
Ha tenyérrel kicsit kilapítom, könnyebben átsül a közepe.
Tört krumplival, krumpli pürével önálló fogásként, főzelékekre feltétként tálalható.
A fasírozott kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 327 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 25 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 25 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.