Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírozott recept

Fasírozott
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés dagadó
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 zsemle (szikkadt)
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint majoránna
    • ízlés szerint só
    • 1 tk pirospaprika
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát áttöröm.
    A zsemléket beáztatom (vízbe, vagy tejbe), majd jó kinyomkodva a húshoz adom.

    A többi hozzávalót – a zsemlemorzsa kivételével – szintén a húshoz adom, és jól összekeverem.
    A masszából kézzel tojásnyi gömböket formázok, megforgatom zsemlemorzsában, és forró olajban mérsékelt tűzön kisütöm.

    Ha tenyérrel kicsit kilapítom, könnyebben átsül a közepe.

    Tört krumplival, krumpli pürével önálló fogásként, főzelékekre feltétként tálalható.

    A fasírozott kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 327 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá