Fasírozott recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés dagadó
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 zsemle (szikkadt)
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint só
- 1 tk pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát áttöröm.
A zsemléket beáztatom (vízbe, vagy tejbe), majd jó kinyomkodva a húshoz adom.
A többi hozzávalót – a zsemlemorzsa kivételével – szintén a húshoz adom, és jól összekeverem.
A masszából kézzel tojásnyi gömböket formázok, megforgatom zsemlemorzsában, és forró olajban mérsékelt tűzön kisütöm.
Ha tenyérrel kicsit kilapítom, könnyebben átsül a közepe.
Tört krumplival, krumpli pürével önálló fogásként, főzelékekre feltétként tálalható.
A fasírozott kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 25 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »