Fasírozott

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fasírozott

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés dagadó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 4 zsemle (szikkadt)
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint só
  • 1 tk pirospaprika
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát áttöröm.
A zsemléket beáztatom (vízbe, vagy tejbe), majd jó kinyomkodva a húshoz adom.

A többi hozzávalót – a zsemlemorzsa kivételével – szintén a húshoz adom, és jól összekeverem.
A masszából kézzel tojásnyi gömböket formázok, megforgatom zsemlemorzsában, és forró olajban mérsékelt tűzön kisütöm.

Ha tenyérrel kicsit kilapítom, könnyebben átsül a közepe.

Tört krumplival, krumpli pürével önálló fogásként, főzelékekre feltétként tálalható.