Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszterházy rostélyos recept

Eszterházy rostélyos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marharostélyos (vagy sertéscomb)
    • 4-5 szál sárgarépa
    • 2-3 szál petrezselyem
    • 1 zeller gumó
    • 1,5 dl fehér száraz bor
    • 1-2 evőkanál liszt
    • olaj
    • 2-3 babérlevél
    • 2 dl tejföl
    • bors
    • 1-1,5 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál cukor
    • citromlé
    • spagetti vagy makaróni

    Elkészítése:

    A zöldségeket megpucoljuk lapokra és végül vékony csíkokra vágjuk.

    A húst vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk. Pici olajon mind két oldalát megkapatjuk. Kiszedjük és félretesszük.

    A zöldségeket kevés olajon ropogósra pároljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük az elősütött hússzeleteket. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és a borral puhára pároljuk, ha szükséges vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, kiemeljük a hagymás szaftból.

    A szafthoz adjuk a zöldségcsíkokat, átforraljuk. A lisztet és a tejfölt simára keverjük, a zöldséghez öntjük, kiforraljuk. Mustárral, cukorral, ízlés szerinti citromlével ízesítjük, hogy kellemes savanykás-pikáns legyen.

    A zöldséges szaftba visszatesszük a hússzeleteket és néhány percig forraljuk, hogy a hús is átvegye a megfelelő ízeket-zamatokat. Frissen főtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá