Eszterházy rostélyos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Eszterházy rostélyos

Hozzávalók:

  • 1 kg marharostélyos (vagy sertéscomb)
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1 zeller gumó
  • 1,5 dl fehér száraz bor
  • 1-2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 2-3 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 1-1,5 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • citromlé
  • spagetti vagy makaróni

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk lapokra és végül vékony csíkokra vágjuk.

A húst vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk. Pici olajon mind két oldalát megkapatjuk. Kiszedjük és félretesszük.

A zöldségeket kevés olajon ropogósra pároljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük az elősütött hússzeleteket. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és a borral puhára pároljuk, ha szükséges vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, kiemeljük a hagymás szaftból.

A szafthoz adjuk a zöldségcsíkokat, átforraljuk. A lisztet és a tejfölt simára keverjük, a zöldséghez öntjük, kiforraljuk. Mustárral, cukorral, ízlés szerinti citromlével ízesítjük, hogy kellemes savanykás-pikáns legyen.

A zöldséges szaftba visszatesszük a hússzeleteket és néhány percig forraljuk, hogy a hús is átvegye a megfelelő ízeket-zamatokat. Frissen főtt tésztával tálaljuk.