Egyszerű grillezett sertésfalatok recept

Hozzávalók
- 1 ek olíva olaj
- 600g sertéskaraj (a zsíros részek nélkül)
- 1 fej hagyma
- 2 dl ketchup
- 1 ek almaecet
- 1 ek méz
- 2 tk barnacukor
- 2 tk mustár
- 1,5 tk fokhagymapor
- 1 tk Worcester szósz
- 1 csipet bors
- 4 dl zöldség, vagy csirke alaplé (kockából is jó)
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, majd egy közepes serpenyőben olajat hevítünk. Nagy lángon megpirítjuk a hús mindkét oldalát, hogy kérget kapjon (2,5 perc oldalanként kb.).
Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a többi hozzávalót is. Jól összekeverjük, majd lefedjük és alacsony lángon 1,5-2 órát főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk a folyadékot.
Amikor a hús omlós, félrehúzzuk a serpenyőt és kivesszük belőle a szeleteket. Lassú tűzön addig forraljuk a visszamaradt mártást, amíg be nem sűrűsödik.
A húst villával cafatokra szedjük, majd a mártással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »