Egyszerű grillezett sertésfalatok recept

Hozzávalók
- 1 ek olíva olaj
- 600g sertéskaraj (a zsíros részek nélkül)
- 1 fej hagyma
- 2 dl ketchup
- 1 ek almaecet
- 1 ek méz
- 2 tk barnacukor
- 2 tk mustár
- 1,5 tk fokhagymapor
- 1 tk Worcester szósz
- 1 csipet bors
- 4 dl zöldség, vagy csirke alaplé (kockából is jó)
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, majd egy közepes serpenyőben olajat hevítünk. Nagy lángon megpirítjuk a hús mindkét oldalát, hogy kérget kapjon (2,5 perc oldalanként kb.).
Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a többi hozzávalót is. Jól összekeverjük, majd lefedjük és alacsony lángon 1,5-2 órát főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk a folyadékot.
Amikor a hús omlós, félrehúzzuk a serpenyőt és kivesszük belőle a szeleteket. Lassú tűzön addig forraljuk a visszamaradt mártást, amíg be nem sűrűsödik.
A húst villával cafatokra szedjük, majd a mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »