Egyben sült tarja recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- ½ zeller
- 1 db alma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ág rozmaring
- 2-3 db gomba
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- durvára őrölt bors
- 3-4 babérlevél
- 1 db chili paprika
- 2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír /
- 2 dl vörösbor
- 3 dl húsleves /kockából is jó /
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A húst sózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát babért, rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb 2 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap.
A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot / a bort, húslevest, mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpaszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük és a hússal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.