Egyben sült sertéscomb recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscomb
- 2 ek zsír
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl rozé bor
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 ek paradicsom püré
- 2 ek cukor
Elkészítése:
Zsiradékkal kikenem a tepsi alját. A húst megszórom sóval, jól beledörgölöm és a tepsibe helyezem, darálok rá kevés borsot és egyenletesen elhelyezem rajta a szeletelt fokhagymát és vöröshagymát.
Aláöntöm a bort és 2 dl vizet, lefedem alufóliával és sütőbe teszem. 180 fokon sütöm 110 percig, és ha megpuhult, még 10 percig fólia nélkül. Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.
A pecsenyeszósz elkészítése:
Kis lábasban megpirítok 2 ek cukrot. Amikor szép aranybarna színű, leveszem a tűzhelyről és belerakom a tepsiben maradt hagymás zsíros szaftot és 1 ek paradicsom pürét. Botmixerrel pépesítem, ha sűrű, kicsi vízzel hígítom és összeforralom.
Tálaláskor a hússzeletet meglocsolom vele.
Az egyben sült sertéscomb kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 159 kcal
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 8 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.