Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyben sült dijoni oldalas burgonyával recept

Egyben sült dijoni oldalas burgonyával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg sertés oldalas (egyben)

    Páchoz:

    • 1 tk dijoni mustár
    • 2 ek olíva olaj
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 ek sült hús fűszerkeverék
    • 1 csipet chilipehely

    Körethez:

    • 1,5 kg burgonya
    • 5 dkg margarin
    • 2 ek tejföl
    • kevés tej
    • 1 tk só
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)

    Elkészítése:

    Az oldalast megmossuk és lecsepegtetjük

    A páchoz az anyagokat jól összekeverjük és bedörzsöljük vele a hús mindkét oldalát, ezután egy tálcára téve, folpackkal lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy a mustár puhítsa a húsrostokat és átjárják a fűszerek.

    Egy tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük a pácolt húst, köré öntünk 1dl vizet, lefedjük vagy alufóliával lezárjuk és 180 fokon pároljuk kb. 2 órát, ezalatt egyszer megfordítjuk.

    Ha egy villát könnyedén bele tudunk szúrni (puha a hús), akkor levesszük a tetejét és 190 fokon mindkét oldalát pirosra sütjük.

    Tálcára téve 10 perc pihentetés után szépen szeletelhető!

    A burgonyát megmossuk, hámozzuk, kockára vágjuk és egy edénybe téve felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    Sózást követően puhára főzzük.

    Leszűrjük, krumplitörővel egy kissé passzírozzuk és a többi hozzávalóval egy kézi turmix segítségével (legalább 6-7 percen keresztül) habosra turmixoljuk, miközben tejjel lágyíthatunk az állagán.

    Pár szem burgonyát épp csak a kiadósabb étel kedvéért karikára vágva ropogósra süthetünk még a püré mellé, így gazdagíthatjuk a köretet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá