Hozzávalók:
Páchoz:
Körethez:
Elkészítése:
Az oldalast megmossuk és lecsepegtetjük
A páchoz az anyagokat jól összekeverjük és bedörzsöljük vele a hús mindkét oldalát, ezután egy tálcára téve, folpackkal lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy a mustár puhítsa a húsrostokat és átjárják a fűszerek.
Egy tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük a pácolt húst, köré öntünk 1dl vizet, lefedjük vagy alufóliával lezárjuk és 180 fokon pároljuk kb. 2 órát, ezalatt egyszer megfordítjuk.
Ha egy villát könnyedén bele tudunk szúrni (puha a hús), akkor levesszük a tetejét és 190 fokon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tálcára téve 10 perc pihentetés után szépen szeletelhető!
A burgonyát megmossuk, hámozzuk, kockára vágjuk és egy edénybe téve felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózást követően puhára főzzük.
Leszűrjük, krumplitörővel egy kissé passzírozzuk és a többi hozzávalóval egy kézi turmix segítségével (legalább 6-7 percen keresztül) habosra turmixoljuk, miközben tejjel lágyíthatunk az állagán.
Pár szem burgonyát épp csak a kiadósabb étel kedvéért karikára vágva ropogósra süthetünk még a püré mellé, így gazdagíthatjuk a köretet.