Egészben főtt csülök recept

Hozzávalók:
- 1 db 1,5 kg–os füstölt házi vagy házi jellegű sertés hátsó csülök
- víz a főzéshez
- 5 szem egész fekete bors
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A csülköt hideg vízben kb 1 órát áztatjuk, majd lemossuk és egy mély edénybe helyezzük.
Felöntjük hideg vízzel, hogy az jól ellepje a csülköt. Felforraljuk, majd takarék lángra vesszük. Beletesszük a szemes borsot és a gerezdekre szedett, nem hámozott fokhagymát.
A csülköt addig főzzük, ameddig a helyes kés akadály nélkül beszúrható a csontig, a hús kezd leválni a csontról, a bőrös rész puha.
A csülköt ezután kivesszük a vízből és kihűtjük. Főtt tojással, hagymával, paradicsommal és retekkel tálaljuk. Az év bármely szakában elkészíthető étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »