Egészben főtt csülök recept
Hozzávalók:
- 1 db 1,5 kg–os füstölt házi vagy házi jellegű sertés hátsó csülök
- víz a főzéshez
- 5 szem egész fekete bors
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A csülköt hideg vízben kb 1 órát áztatjuk, majd lemossuk és egy mély edénybe helyezzük.
Felöntjük hideg vízzel, hogy az jól ellepje a csülköt. Felforraljuk, majd takarék lángra vesszük. Beletesszük a szemes borsot és a gerezdekre szedett, nem hámozott fokhagymát.
A csülköt addig főzzük, ameddig a helyes kés akadály nélkül beszúrható a csontig, a hús kezd leválni a csontról, a bőrös rész puha.
A csülköt ezután kivesszük a vízből és kihűtjük. Főtt tojással, hagymával, paradicsommal és retekkel tálaljuk. Az év bármely szakában elkészíthető étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









