Édes-fűszeres oldalas, petrezselymes rizzsel recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 3 dkg oldalas fűszerkeverék
- 5 db fokhagymagerezd
- késhegynyi chili paprika
- 10 dkg barna cukor
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek mustár
- babérlevél, bors
- 1 fej vöröshagyma
Díszítéshez:
- szezámmag
Elkészítése:
Vágjuk darabokra az oldalast és tegyük fel vízbe főni, amit fűszerezzünk: sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával.
Készítsük el a mártást:
Reszeljük le a fokhagymát, adjuk hozzá a cukrot, a szójaszószt, a chilit és a fűszerkeveréket.
Ha a hús megpuhult, csontozzuk ki, tegyük a kész szószba és forraljuk össze.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »