Édes-fűszeres oldalas, petrezselymes rizzsel recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 3 dkg oldalas fűszerkeverék
- 5 db fokhagymagerezd
- késhegynyi chili paprika
- 10 dkg barna cukor
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek mustár
- babérlevél, bors
- 1 fej vöröshagyma
Díszítéshez:
- szezámmag
Elkészítése:
Vágjuk darabokra az oldalast és tegyük fel vízbe főni, amit fűszerezzünk: sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával.
Készítsük el a mártást:
Reszeljük le a fokhagymát, adjuk hozzá a cukrot, a szójaszószt, a chilit és a fűszerkeveréket.
Ha a hús megpuhult, csontozzuk ki, tegyük a kész szószba és forraljuk össze.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »