Édes-fűszeres oldalas, petrezselymes rizzsel recept
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 3 dkg oldalas fűszerkeverék
- 5 db fokhagymagerezd
- késhegynyi chili paprika
- 10 dkg barna cukor
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek mustár
- babérlevél, bors
- 1 fej vöröshagyma
Díszítéshez:
- szezámmag
Elkészítése:
Vágjuk darabokra az oldalast és tegyük fel vízbe főni, amit fűszerezzünk: sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával.
Készítsük el a mártást:
Reszeljük le a fokhagymát, adjuk hozzá a cukrot, a szójaszószt, a chilit és a fűszerkeveréket.
Ha a hús megpuhult, csontozzuk ki, tegyük a kész szószba és forraljuk össze.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

