Dióbundás karaj – balzsamos-bébi répás burgonyasalátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- személyenként 2 szelet rövidkaraj
- só
- bors
- tojás
- liszt (teljes kiőrlésű)
- zsemlemorzsa
- dió apróra törve
Saláta hozzávalói:
- kifli burgonya
- 2-3 sonkahagyma
- bébi répa
- só
- bors
- 2-3 ek tárkonyecet
- 3-4 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- kevés mustár
- 3-4 ek majonéz (lehetőleg jobb minőségű)
Elkészítése:
A húsokat lehetőleg minél vékonyabbra szeleteljük fel, klopfoljuk ki. (én a húsokra folpack vagy nejlon zacskót teszek, és azt ütöm. Így a rostok nem esnek annyira szét, és a célszerszám sem igényel mosogatást. Ezután fűszerezem.
A diókat apróra töröm (lehet egészen finomra is). A szokásos módon bepanírozom a húsokat, azzal a változtatással, hogy a zsemlemorzsába a diót is belekeverem. Forró olajban (nem bőséges) minkét oldalát szép barnára sütöm. A dió hamar megég, ezért óvatosan.
A burgonya salátához a megfőtt krumplit vékony karikákra vágom. Sózóm, borsozom. Hozzáadom a karikákra vágott hagymát is. Egy kisebb tálba elkeverem a kétféle ecetet, mustárt, mézet sózom, borsozom jól összekeverem és hozzáöntöm a burgonyához. Lehet hogy több ecet kell belőle, de vigyázzunk ne legyen túl savanyú.
A majonézt a végén keverem hozzá. Ebből nem kell sok, inkább az ecet íze domináljon. A végén hozzákeverem a bébi répát is. (ez egy kósza ötlet volt, mert maradt a korábban megpárolt zöldségekből) de nagyon finom lett így.