Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióbundás karaj – balzsamos-bébi répás burgonyasalátával recept

Dióbundás karaj – balzsamos-bébi répás burgonyasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • személyenként 2 szelet rövidkaraj
    • bors
    • tojás
    • liszt (teljes kiőrlésű)
    • zsemlemorzsa
    • dió apróra törve

    Saláta hozzávalói:

    • kifli burgonya
    • 2-3 sonkahagyma
    • bébi répa
    • bors
    • 2-3 ek tárkonyecet
    • 3-4 ek balzsamecet
    • 1 ek méz
    • kevés mustár
    • 3-4 ek majonéz (lehetőleg jobb minőségű)

    Elkészítése:

    A húsokat lehetőleg minél vékonyabbra szeleteljük fel, klopfoljuk ki. (én a húsokra folpack vagy nejlon zacskót teszek, és azt ütöm. Így a rostok nem esnek annyira szét, és a célszerszám sem igényel mosogatást. Ezután fűszerezem.

    A diókat apróra töröm (lehet egészen finomra is). A szokásos módon bepanírozom a húsokat, azzal a változtatással, hogy a zsemlemorzsába a diót is belekeverem. Forró olajban (nem bőséges) minkét oldalát szép barnára sütöm. A dió hamar megég, ezért óvatosan.

    A burgonya salátához a megfőtt krumplit vékony karikákra vágom. Sózóm, borsozom. Hozzáadom a karikákra vágott hagymát is. Egy kisebb tálba elkeverem a kétféle ecetet, mustárt, mézet sózom, borsozom jól összekeverem és hozzáöntöm a burgonyához. Lehet hogy több ecet kell belőle, de vigyázzunk ne legyen túl savanyú.

    A majonézt a végén keverem hozzá. Ebből nem kell sok, inkább az ecet íze domináljon. A végén hozzákeverem a bébi répát is. (ez egy kósza ötlet volt, mert maradt a korábban megpárolt zöldségekből) de nagyon finom lett így.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá