Dióbundás karaj – balzsamos-bébi répás burgonyasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • személyenként 2 szelet rövidkaraj
  • bors
  • tojás
  • liszt (teljes kiőrlésű)
  • zsemlemorzsa
  • dió apróra törve

Saláta hozzávalói:

  • kifli burgonya
  • 2-3 sonkahagyma
  • bébi répa
  • bors
  • 2-3 ek tárkonyecet
  • 3-4 ek balzsamecet
  • 1 ek méz
  • kevés mustár
  • 3-4 ek majonéz (lehetőleg jobb minőségű)

Elkészítése:

A húsokat lehetőleg minél vékonyabbra szeleteljük fel, klopfoljuk ki. (én a húsokra folpack vagy nejlon zacskót teszek, és azt ütöm. Így a rostok nem esnek annyira szét, és a célszerszám sem igényel mosogatást. Ezután fűszerezem.

A diókat apróra töröm (lehet egészen finomra is). A szokásos módon bepanírozom a húsokat, azzal a változtatással, hogy a zsemlemorzsába a diót is belekeverem. Forró olajban (nem bőséges) minkét oldalát szép barnára sütöm. A dió hamar megég, ezért óvatosan.

A burgonya salátához a megfőtt krumplit vékony karikákra vágom. Sózóm, borsozom. Hozzáadom a karikákra vágott hagymát is. Egy kisebb tálba elkeverem a kétféle ecetet, mustárt, mézet sózom, borsozom jól összekeverem és hozzáöntöm a burgonyához. Lehet hogy több ecet kell belőle, de vigyázzunk ne legyen túl savanyú.

A majonézt a végén keverem hozzá. Ebből nem kell sok, inkább az ecet íze domináljon. A végén hozzákeverem a bébi répát is. (ez egy kósza ötlet volt, mert maradt a korábban megpárolt zöldségekből) de nagyon finom lett így.