Debreceni töltött karaj recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 250 g kolbász (füstölt)
- 1 közepes paradicsom
- 1 közepes paprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- 1 kk fűszerpaprika
- 3 ek napraforgó olaj
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.
Egy tepsibe kevés olajat tesszük, beleöntünk fél dl vizet. Beletesszük a húst. Melléhelyezzük a paprikát és a paradicsomot. Letakarjuk, majd 180 fokon puhára pároljuk. Ha már megpuhult levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »