Debreceni töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés rövidkaraj
  • 250 g kolbász (füstölt)
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 közepes paprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 0,5 dl víz

Elkészítése:

A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.

Egy tepsibe kevés olajat tesszük, beleöntünk fél dl vizet. Beletesszük a húst. Melléhelyezzük a paprikát és a paradicsomot. Letakarjuk, majd 180 fokon puhára pároljuk. Ha már megpuhult levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.