Darált húsos-sajtos rántott szelet recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús (lapocka)
- 20 dkg reszelt sajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük.
A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de ne túl közel egymáshoz. Húsgombócok tetejére ráhelyezzük a folpackot és kezünkkel egyenletesen ellapogatjuk (ne túl vékonyra).
Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük.
Burgonyapürével, rizzsel és salátával tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »