Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos-sajtos rántott szelet recept

Darált húsos-sajtos rántott szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéshús (lapocka)
    • 20 dkg reszelt sajt
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors (ízlés szerint)

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük.

    A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de ne túl közel egymáshoz. Húsgombócok tetejére ráhelyezzük a folpackot és kezünkkel egyenletesen ellapogatjuk (ne túl vékonyra).

    Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük.

    Burgonyapürével, rizzsel és salátával tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá