Darált húsos-sajtos rántott szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús (lapocka)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük.

A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de ne túl közel egymáshoz. Húsgombócok tetejére ráhelyezzük a folpackot és kezünkkel egyenletesen ellapogatjuk (ne túl vékonyra).

Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük.

Burgonyapürével, rizzsel és salátával tálalható.