Darált húsos párizsi szelet recept
Hozzávalók:
- 70 dkg lapocka(darálva)
- 2 szelet szikkadt kenyér vízben áztatva,kifacsarva
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kisebb vörös hagyma reszelve
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk piros porpaprika
- ízlés szerint só és bors
A panírozáshoz:
- 15 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tej
- pici só
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
darált húst a többi hozzávalókkal alaposan összegyúrjuk. Veszünk a masszából egy jó maréknyit és a tenyerünkön ellapítjuk.
Lisztbe, majd felvert tojás, tej és só keverékébe, majd újból lisztbe forgatjuk.
Fedő alatt felhevített étolajban kisütjük.
Nagyon finom lett, burgonyapürével, fejes salátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


