Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülökpörkölt gombával és burgonyával recept

Csülökpörkölt gombával és burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kicsontozott hátsó csülök
    • 3 közepes vöröshagyma
    • 1 ek sertészsír
    • 1 tk darált fokhagyma (vagy 4 gerezd)
    • 5 dl száraz vörösbor
    • 2 ek fűszerpaprika
    • 2 babérlevél
    • 1 ek paradicsompüré (vagy 1 paradicsom negyedelve)
    • 1 ek darált paprika (vagy 1 tv paprika hasábra vágva)
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk morzsolt majoránna
    • 1 kk só
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 4-5 db nagyobb burgonya

    Elkészítése:

    A csülköt megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk.

    A vöröshagymát kissé nagyobb kockákra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot és a fűszereket. Beletesszük a húst is, jól elkeverjük és felöntjük vörösborral. Lassú tűzön, gyakran kevergetve, lefedve főzzük kb. 1,5 órát.

    A gombákat megtisztítjuk, hideg vízzel lemossuk. Ha nagyobbak, akkor félbe, vagy negyedekbe vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk és hideg vízzel felöntve félretesszük.

    A pörköltet, ha szükséges sózzuk, ízesítjük még. Ha megpuhult a hús, beletesszük a gombár és a burgonyát. További kb. 15 percet főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

    Mivel a gomba is levet ereszt, érdemes a pörköltet kevés szafttal készíteni.

    Friss kenyérrel, savanyúsággal és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá