Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülökpörkölt recept

Csülökpörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db csontozott hátsó csülök (kb. 1,2 kg)
    • 4 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsír
    • 1 kk köménymag
    • 2 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • őrölt bors
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • ízlés szerint csípős paprika

    Elkészítése:

    A csülköt 3*3 cm-es kockákra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Zsírt hevítünk, amin a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk. Megsózzuk.

    A kömény is hozzáadjuk, majd a húst is hozzátéve addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, és pirított réteg képződik rajta.

    A fehérbort hozzáöntjük, és az apróra vágott paradicsomot beletéve felöntjük kevés vízzel. Felforraljuk, majd beletesszük a zöldpaprikát, az őrölt pirospaprikát, és kevés őrölt borsot.

    Ha csípősen szeretjük, tehetünk bele friss, vagy őrölt csípős paprikát is. Többször kavarva, és megkóstolva a hús megpuhulásáig főzzük. Ezzel a módszerrel, a zöldpaprika nem fő teljesen szét, de ha korábban adjuk az edénybe, akkor az is megy a szaftba.

    Ugyanezzel a módszerrel készítem más sertéshúsból (lapockából, dagadóból, csontos sertéshúsból) is a pörköltet. Pirított tarhonyával, főtt krumplival, vagy főtt tésztával is tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá