Csülökpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés hátsó csülök (csont nélkül)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- őrölt bors
- köménymag
Elkészítése:
A csülökről levágjuk a bőrét, lefejtjük a zsíros részeket, felkockázzuk és kisütjük. Ha kész, a töpörtyűt és a felesleges zsírt kiszedjük.
A húst és a zsírtalanított bőrt feldaraboljuk. A visszamaradt zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Megszórjuk köménymaggal, 1-2 perc után hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és borssal, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát és aláöntjük bort. Fedő alatt 60-70 perc alatt puhára főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk és néha keverjük meg.
Főtt krumplival, vagy tarhonyával tálaljuk, savanyúságot, salátát kínáljunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »