Csülökpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés hátsó csülök (csont nélkül)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- őrölt bors
- köménymag
Elkészítése:
A csülökről levágjuk a bőrét, lefejtjük a zsíros részeket, felkockázzuk és kisütjük. Ha kész, a töpörtyűt és a felesleges zsírt kiszedjük.
A húst és a zsírtalanított bőrt feldaraboljuk. A visszamaradt zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Megszórjuk köménymaggal, 1-2 perc után hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és borssal, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát és aláöntjük bort. Fedő alatt 60-70 perc alatt puhára főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk és néha keverjük meg.
Főtt krumplival, vagy tarhonyával tálaljuk, savanyúságot, salátát kínáljunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »