Csülökpörkölt recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 hátsó, füstölt sertéscsülök
- 4-5 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- kevés zsír
- őrölt csemege paprika
- bors
- delikát
- 3 tk csípős paprikaőrlemény
- 2 zöld paprika
- 2 paradicsom
- 1 üveg lecsó
Elkészítése:
A füstölt csülköt 2-3 órával az elkészítés előtt hideg vízben áztatjuk.
A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk, (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá), majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, valamint a csontot i, és felengedjük vízzel.
Borssal, kevés delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk a csípős paprikaőrleményt, a zöld paprikát és a paradicsomot, majd amikor felfőtt beletesszük a lecsót is és a húst puhára főzzük.
Puha kenyérrel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.