Tatár csülök recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt hátsó csülök
- 25 dkg. vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 ek chilis ketchup
- 2 tk mustár
- 1 kk majoránna
- 1 tk őrölt bors
- ízlés szerint só(óvatosan a csülök sózott)
Elkészítése:
A füstölt csülköt rövid lében puhára főzzük. A levet felhasználhatjuk: lencse, bab, burgonyaleves főzéséhez( nem fogjuk megbánni). Kicsontozzuk, majd a húst bőrkével, zsírjával együtt, a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk, háromszor, négyszer, akár ötször is átdaráljuk. A lényeg, hogy minél simább pépet kapjunk.
Ehhez a péphez adjuk a fűszereket és pástétommá keverjük. Kóstoljuk, ha kell még fűszerezzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.