Tatár csülök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tatár csülök

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt hátsó csülök
  • 25 dkg. vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek chilis ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 kk majoránna
  • 1 tk őrölt bors
  • ízlés szerint só(óvatosan a csülök sózott)

Elkészítése:

A füstölt csülköt rövid lében puhára főzzük. A levet felhasználhatjuk: lencse, bab, burgonyaleves főzéséhez( nem fogjuk megbánni). Kicsontozzuk, majd a húst bőrkével, zsírjával együtt, a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk, háromszor, négyszer, akár ötször is átdaráljuk. A lényeg, hogy minél simább pépet kapjunk.
Ehhez a péphez adjuk a fűszereket és pástétommá keverjük. Kóstoljuk, ha kell még fűszerezzük.