Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás csülökfalatkák recept

Fokhagymás csülökfalatkák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,4-1,5 kg füstölt hátsócsülök
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis fejvöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • 4+2 ek liszt
    • 1 dl csülök főzőlé
    • őrölt bors
    • zsír (sütéshez)

    Elkészítése:

    A csülköt kuktában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és kicsontozzuk. A főtt csülökhúst 1-2 ujjnyi hosszúkás csíkokra vágjuk.

    A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, tisztított fokhagymát összezúzzuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a csülöklevét, lisztet, vöröshagymát, fokhagymát, mustárt és az őrölt borsot, (ha szükséges sózzuk) összekeverjük

    A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában forgatjuk. Forró zsírban 3-4 perc alatt pirosra sütjük, a felesleges zsírt leitatjuk róla és máris tálalhatjuk. Párolt rizzsel, vagy tört burgonyával kínálhatjuk. Csípős savanyúságot adhatunk mellé.

    Jó étvágyat kívánok!

    Sztori:

    Kedves ismerősömtől kaptam egy levelet, benne kb. 600 csülök recept. Mazsolázgatok közülük és ami tetszik elkészítem. Íme az egyik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá