Csülök pékné módra recept

Hozzávalók:
Az előfőzéshez:
- 1,2 kg sertéscsülök (nyers, hátsó csülök)
- 1 ek só
- 15 szem fekete bors
- 1 közepes fej vöröshagyma (cikkekre vágva)
- 1 fej fokhagyma (tisztítva, gerezdekre szedve)
A sütéshez:
- 2 fej fokhagyma
- 5 közepes fej vöröshagyma
- majoránna ízlés szerint
- őrölt bors
- 2 kg burgonya
- 5 ek disznó zsír
- friss petrezselyem levél
- 2-3 dl sör
Elkészítése:
A csülköt sós, borsos, babérleveles, fokhagymás, vöröshagymás vízben (amennyi éppen ellepi) 2-2,5 órán át lassú tűzön előfőzzük.
A csülköt még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük és bekenjük 1 egész fej zúzott fokhagymával.
A burgonyát cikkekre vágjuk a vöröshagymát is és egy fej fokhagymát is cikkekre szedünk.
A burgonyát és a csülköket egy tepsiben elrendezzük és a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellé rakjuk és az egészre zsírdarabokat teszünk.
15 percig alufólia alatt sütjük, majd a fóliát leszedve sörrel locsolgatva (kb negyed óránként) ropogósra sütjük. Kb 1 óra alatt megsül.
Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk.
Tipp:
Sütési hőfok: 180 fok alul felül sütés.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »