Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős savanyú tokány belsőségekből recept

Csípős savanyú tokány belsőségekből
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 sertéstüdő
    • 1 sertésszív
    • 1 sertésnyelv
    • 1/2 sertésfej füllel
    • 2 nagy vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 3 nagyobb sárgarépa
    • 5 dl sűrű paradicsomlé
    • 1 citrom vagy kevés citromlé
    • friss bazsalikom
    • friss kakukkfű
    • friss petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • kevés csili vagy csípős paprika
    • 1 ek mustár
    • 3 alma
    • 1 marék savanyú káposzta
    • néhány babérlevél
    • kevés ecet
    • sertészsír

     

    Elkészítése:

    A fejet, a tüdőt nagyobb darabokra vágjuk, a szívvel és néhány babérlevéllel együtt sós, enyhén ecetes vízben, lassú tűzön főzni kezdjük.

    Közben a vöröshagymát apró kockákra, a répát karikára, a meghámozott almát nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a savanyú káposztát apróbbra vagdossuk. A zöld fűszereket finomra aprítjuk.

    A megpuhult húsokat hűtés után felcsíkozzuk. A főzőlét félretesszük.

    A vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk, sózzuk, majd a csíkokra vágott húst is hozzátesszük. A leszűrt főzőléből annyit öntünk rá, hogy az egészet ellepje. Belerakjuk a répát, a savanyú káposztát, a negyedbe vágott citromot vagy a citromlét, a paradicsomlét, a mustárt. Erősebben borsozzuk, csilivel vagy csípős paprikával ízesítjük, ha kell, még sózzuk.

    Hozzáadjuk a darabolt almát és a zöld fűszereket. Ezután az ételt 30-40 perc alatt készre főzzük. Közben ha szükséges, a maradék főzőlével vagy vízzel pótoljuk az elpárolgó folyadékot.

    Puliszkával és tejföllel tálaljuk. Más, szaftos ételhez való köretet is adhatunk hozzá (pl. galuskát vagy főtt tésztát).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá