Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csikóstokány recept

Csikóstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 3 fej vöröshagyma
    • 2 szelet füstölt szalonna
    • olaj
    • őrölt bors
    • delikát
    • 1 paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 3-4 ek lecsó
    • 1 kis pohár tejföl

    Elkészítése:

    A húst ceruza vastagságúra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Egy lábasban a füstölt szalonna zsírját kisütjük, amennyiben nem elegendő, kevés olajat öntünk hozzá, majd beletesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk.

    Ezt követően hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, delikáttal és amikor felfőtt beletesszük a paradicsomot, paprikát és a lecsót. Időközönként megkeverjük és addig főzzük amíg a hús megpuhul, majd a tejfölt hozzákavarjuk és összeforraljuk.

    Melegen, sós vízben kifőtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá