Csikóstokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csikóstokány

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt bors
  • delikát
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 3-4 ek lecsó
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítése:

A húst ceruza vastagságúra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Egy lábasban a füstölt szalonna zsírját kisütjük, amennyiben nem elegendő, kevés olajat öntünk hozzá, majd beletesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk.

Ezt követően hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, delikáttal és amikor felfőtt beletesszük a paradicsomot, paprikát és a lecsót. Időközönként megkeverjük és addig főzzük amíg a hús megpuhul, majd a tejfölt hozzákavarjuk és összeforraljuk.

Melegen, sós vízben kifőtt tésztával tálaljuk.