Csikós tokány hagymás nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertés hús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tejföl
- 3 ek liszt
- fűszerpaprika
Nokedlihez:
- 1/2 kg liszt
- 3 dl víz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 3 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A húst csíkokra a szalonnát a meghámozott paradicsomot a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük. A szalonnát addig pirítjuk amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és belerakjuk a húst.
Beletesszük a fokhagymát és megfűszerezzük. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Kevés vizet öntök alá, ha elfőtt a leve a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra és összeforraljuk.
Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük és a leszűrt lecsepegtetett nokedlit erre szedjük ki. Összekeverjük és lehet tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »