Hozzávalók:
Nokedlihez:
Elkészítése:
A húst csíkokra a szalonnát a meghámozott paradicsomot a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük. A szalonnát addig pirítjuk amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és belerakjuk a húst.
Beletesszük a fokhagymát és megfűszerezzük. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Kevés vizet öntök alá, ha elfőtt a leve a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra és összeforraljuk.
Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük és a leszűrt lecsepegtetett nokedlit erre szedjük ki. Összekeverjük és lehet tálalni.