Csikós tokány hagymás nokedlivel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csikós tokány hagymás nokedlivel

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés hús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 3 ek liszt
  • fűszerpaprika

Nokedlihez:

  • 1/2 kg liszt
  • 3 dl víz
  • 3 tojás
  • 3 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A húst csíkokra a szalonnát a meghámozott paradicsomot a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük. A szalonnát addig pirítjuk amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és belerakjuk a húst.

Beletesszük a fokhagymát és megfűszerezzük. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Kevés vizet öntök alá, ha elfőtt a leve a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra és összeforraljuk.

Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük és a leszűrt lecsepegtetett nokedlit erre szedjük ki. Összekeverjük és lehet tálalni.