Csikós tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés lapocka vagy dagadó
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- fél üveg lecsó
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 3 ek tejföl
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, és azt is felaprózzuk, a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd először a vörös, később a fokhagymát hozzáadva megdinszteljük. Az ujjnyi vastagra vágott, felcsíkozott húst is hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk, megsózzuk. (Óvatosan, mert a szalonna is sós)
Hozzáadjuk a lecsót, és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ha már majdnem megfőtt, a főzőléből keveset kivéve jól összedolgozzuk a tejföllel, majd visszaöntjük. Igyekezzünk csomómentesre keverni. Beletesszük az edénybe az őrölt pirospaprikát, és kevés őrölt borsot is, majd összeforraljuk.
Ha valaki nagyon sűrű szaftot szeretne, akkor kevés liszttel és tejföllel készíthet habarást.
Mivel szaftos étel, olyan köretet adjunk hozzá, ami magán hordozza a bő szaftot. Ajánlom mellé a galuskát, a tarhonyát, vagy bármilyen körettésztával is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »