Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, és azt is felaprózzuk, a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd először a vörös, később a fokhagymát hozzáadva megdinszteljük. Az ujjnyi vastagra vágott, felcsíkozott húst is hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk, megsózzuk. (Óvatosan, mert a szalonna is sós)
Hozzáadjuk a lecsót, és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ha már majdnem megfőtt, a főzőléből keveset kivéve jól összedolgozzuk a tejföllel, majd visszaöntjük. Igyekezzünk csomómentesre keverni. Beletesszük az edénybe az őrölt pirospaprikát, és kevés őrölt borsot is, majd összeforraljuk.
Ha valaki nagyon sűrű szaftot szeretne, akkor kevés liszttel és tejföllel készíthet habarást.
Mivel szaftos étel, olyan köretet adjunk hozzá, ami magán hordozza a bő szaftot. Ajánlom mellé a galuskát, a tarhonyát, vagy bármilyen körettésztával is tálalható.